Home

Latest

The latest news from the Joomla! Team

Belgija 2012 Rugsėjis

Ilgai nelaukę po superinės kelionės ir treniruočių su Bart Bellon Belgijoje išmovėme ten ir vėl. Šį kartą šovėme du zuikius o gal ir daugiau nes įvyko daug neplanuoto veiksmo. Žodžiu puikiai praleidome laiką, pasitreniravome su Bart Bellon, Gunter Mertens, Hans Verbuggen bei kitais Hoboken Belgų Ringo klubo nariais. Taip pat pažiūrėjome turbūt geriausią šunišką metų renginį Belgijoje - NVBK belgų ringo CAT1 finalus. Įpūdžiai nerealūs, tikiuosi radęs laiko parašyti daugiau. 

 

Belgija 2012 rugpjūtis

Tai įvyko!

 

Prarijęs pirmą jauką Suomijoje supratau, kad reikia važiuoti tiesiai pas Bartą ištraukti daugiau techninių detalių kaip viskas veikia:) Greitai suderinęs planą su bendraminčiais ir supratęs kad jie taip pat galvoja kaip ir aš pradėjau derinti detales su Wella dėl mūsų atvykimo. Kadangi Barto grafikas iš tiesų užimtas pasirinkimas nebuvo labai didelis, bet po susitikimo Suomijoje nebuvo ir didelių bėdų papulti. Susipakuojame šunis, lauktuves ir į kelionę. Sutartą dieną mes buvome vietoje, išsimiegojome ir rytą kibome į mokslus bei darbus. Iš tikro informacijos srautas buvo didelis, bet Bartas yra puikus pedagodas ir mintis dėlioja labai koncentruotai bei logiškai todėl tikrai nesunku suprasti ką jis nori pasakyti. Kur kas sunkiau kai tai reikia įgyvendinti su savo šunimis, bet žingsnis po žingsnio viskas viskas pradeda veikti... Kadangi buvome tik mes keturiese tai buvo galimybė daryti daug trumpų uždėjimų treniruotėms kur žingsnelis po žingsnelio judėjome į priekį. Iš tikro visiems įspūdžiams aprašyti reikia labai daug laiko, o tuo pačiu ir įkvėpimo, bet trumpai apibūdinant, nors jau ir teko su Bartu bendrauti prieš tai, vėlgi viskas  pranoko lūkesčius, šis žmogus savo arsenale turi tikrai daug užtaisų daugeliui susitikimų. Reikia paminėti, kad iš tikro jis yra išradėjas, kiekvieną dieną kuriantis kažką naujo tiek dresūros technikos tiek ir dresūros prietaisų bei įrengimų srityje einantis visada viena koja priekyje kitų ir "verdantis" begale idėjų savo galvoje. Per šia kelionę sutikome nemažai tarpautinės publikos, susipažinome su šauniais Hoboken Belgų Ringo klubo nariais, kurių vyriausi ringą sportuoja jau 43 metus ir taip pat kaip ir Bartas yra tapę BR čempionai. Hoboken klube besitreniruodami 10 skirtingų šunų tapo čempionais. Noriu pabrėžti, kad būten Belgų Ringe skirtingai nuo IPO čempionu tampa ne handleris bet šuo! Tai yra su tuo pačiu šunimi gali dalyvauti skirtingi handleriais sezono metu ir reitinguojamas yra šuo. Su tais žmonėmis pavyko prisiliesti iki Malinua istorijos ištakų, nes kai kurie iš jų žino kraujus iki 1900m. Buvo tikrai malonus ir jaudinantis bendravimas. Diskusijos virė iki vidurnakčio. Nors ir gaila buvo atsiveikinti, bet išvažiavome pakiliai nusiteikę bei pasikrovę energijos bei žinių tolimesniems darbams. Tikiu kad ten dar sugrįšime. Čia šiek tiek foto, nes padaryti daugiau iš tikro nebuvo nei laiko nei galimybių, buvome per daug susikoncentravę į darbą. 

 

Suomija 2012 Birželis

Po pavasarinių treniruočių su suomiais Latvijoje buvome pakvieti į seminarą ir treniruotes Suomijoje, kur vieną dieną seminarą vedė Suomijos ir pasaulio žvaigždė Mia Skogster bei dvi dienas Didysis meistras Bart Bellon. Iš tikro galimybė pasitreniruoti su Bartu neseniai buvo tik svajonė ir štai šį puikų birželio joninių savaitgalį ji tapo realybe. Daugeliu atvejau žavėjausi Barto dresūros filosofija ir demontruojamais sugebėjimais, sekiau jo mokyklą kiek imanoma neakivaizdiniu būdu, bet pabendravus gyvai supratau, kad jis iš tikro yra nerandu jokio kito žodžio kaip "nerealus". Tai ką mes pamatėme pranoko mūsų lūkesčius n kartų, užpildė nemažai puzzle kvadratėlių galvoje, bet aišku tuo pačiu atsirado labai daug ir naujų "skylių". Kadangi suomiai buvo užsiėmę savo reikalais ir treniruotėmis ir nelindo Bartui bei Miai į akis mes po treniruočių dienos visą vakarą turėjome galimybę pavakaroti prie vieno stalo su Bartu ir Mia ir užduoti daug rūpimų klausimų apie dresūrą, malinua kraujus, Belgų Ringą ir tt, smagiai praleidome laiką klausydamiesi jų pasakojimus bei įspūdžius apie keliones po pasaulį bei dresūros ypatybes kitose kultūrose. Po susitikimo su Bartu žinojau, kad jį pamatysiu dar ne kartą.

Toje pačioje kelionėje porą kartų vakarais dar aplankėme ir pasitreniravome su  WUSV čempionu Teemu Parviainen. Laikas prabėgo greitai, bet labai produktyviai. Žinias dideliais kiekiais teko dėtis į galvą, o vakarais svarbiausias mintis ant popieriaus. Gal kada reiks paskaityti :)